Mida toob jänese aasta?

21. jaanuaril 2023. aastal algas Hiina uusaasta, milleks on jänese aasta. Jänese aasta kestab järgmise aasta 9. veebruarini.

Tekst ja fotod: Madelen M. Soiver

Hiina uskumuste järgi toob jänes meile hea aasta, pakkudes rahu ja õitsengut. Lihtsalt öeldes on jänese aasta lootuse aasta. Praegu on parim aeg, mil võtta samm tagasi, mõelda läbi oma senine aasta ja hakata tegema plaani edasisteks toimetusteks. Ei soovitata teha äkilisi pöördeid elus ega rahas, vaid hoopis luua endale kindel pinnas jalge alla.

Mida toob jänese aasta 2023 igale tähemärgile?

Lõvi: Lõvi tähtkujus olevale inimesele saab saatuslikuks paberimajandus. Nad peavad olema hoolikad ja lõpuks ära õppima, et raha ei kasva puu otsas. Kui raha aga ei huvita, võib tulla isegi päris talutav aasta.

Kalad: Kaladel kujuneb aasta väga põnevaks ja ettearvamatuks. Selleks, et kalad ei oleks põhjus, miks ujulas on vetelpäästja, peaksid nad olema ettevaatlikud kehaliste tegevustega, sest nendel kaladel siiski lõpuseid ei ole.

Veevalaja: Et täita oma aasta alguses püstitatud eesmärgid, tuleb päriselt pingutama hakkama, enam ei piisa ainult lubadustest. Kuigi see aeg on täis palju tegemisi, peaks ikkagi ka silma peal pidama majanduslikul poolel, kuna see on Veevalajal suure tõenäosusega kokkuvarisemise äärel. Aa, muide, Veevalaja peaks kalade juures ettevaatlik olema: ega iga kala magevees hakkama ei saa.

Kaksikud: Kaksikute aasta oleneb puhtalt nende suhtumisest. Kui olla positiivne, tuleb ka hea aasta, aga kui palju vinguda ja viriseda, siis seda teeb see aasta vastu ka. Nagu igal teisel tähtkujul, tuleb arvestada rahaasjadega. Kaksikud ei tähenda kahekordset rahahulka.

Neitsi: Ees ootab tähtis aasta, kuna lõpuks saab Neitsi lahti liigsest stressist. Pingutades suudab Neitsi saavutada kõike, mida soovib. Hoolikas peab olema aga rahaasjadega, kuna see aasta Neitsi unustab, kuidas raha kokku hoida. Seksuaalelus läheb Neitsil nii, nagu oodata võib.

Kaalud: Kaaludel seisab ees suurepäraste võimaluste aasta. Tuleb harjuda, et uus aasta tuleb piinlik, kuid see teeb selle meeldejäävaks. Kaalud, kes tahavad oma tööelus teha olulisi muudatusi, peaksid seda kaaluma advokaadi juuresolekul.

Ambur: Inimesed hakkavad Ambureid aina rohkem usaldama ning Amburid ei tohiks seda ära kasutada. Rahaga on eriti head lood, palgad suurenevad jms. Tekib palju võimalusi ning neid ära kasutades tuleb hiilgav aasta. Võib-olla oleks tark hakata tegelema vibulaskmisega. Noh, lihtsalt niisama.

Kaljukits: Kaljukitsel tuleb olla ettevaatlik. Hoiduma peab liigsest stressist, kuid samas ka liialdasest rahulolust ja mugavusest. Peab suutma leidma kuldse kesktee. Eriti hästi läheb rahaasjadega, kuid eriti halvasti armastuses ja seltskonnaelus. Aasta tuleb valdavalt hea, kuid tuleb olla tähelepanelik ja peab arvestama teistega, nii et ära ole kitsi, eks ole? Hah, kitsi.

Skorpion: Skorpionile tuleb eelseisev aasta hiilgav. Kui Skorpion jõuab lõpuks selgusele, mida ta elus tahab, siis muutub ta võitmatuks. Peab hakkama jalgu kõhu alt välja võtma. Kui ta seda suudab, siis tuleb ka edu. Oluline on proovida välja astuda mürgistest sõprussuhetest, eriti kui Skorpion ise seal mürgisem osapool on.

Sõnn: Muudatusi tuleb ette pea igas valdkonnas. Ei tohi lasta ennast lõdvaks ja unustada enda ümbrust. Kontrollida tuleks just oma tervist ja ka selle eest hoolt kanda, kuna see Sõnnidel tihti ununeb.

Jäär: Ootamine toob endaga kaasa palju põnevaid kogemusi, kuid ilma pingutuseta ei jõua kuhugi. Tuleks aega varuda õpingutele ja enda harimisele. Olulisi otsuseid tehes tuleb konsulteerida endast targema pereliikmega – ära ole jäärapäine!

Vähk: Elus juhtub palju huvitavaid sündmusi. Paljud mõtlevad kolimisele ning see aasta on ka selleks soodne, kuid kolimisele mõeldes tuleb vaadata, kas see on ka soodne teistele valdkondadele. Lisaks on muudatusi oodata tööga. Ees seisab kiire, aga igati positiivne aasta. Siinkohal vist väga nalja ei teeks…

NB! Tegemist on satiiriga.

Allikad:
https://www.thechinesezodiac.org/year-of-the-rabbit/
https://horoskoop24.ee/horoskoop-2023/